“Bedenk heel veel dingen die je kunt doen …. en doe er één.”
Portugees spreekwoord
“Toen ik in VWO 5 zat, had ik nog geen flauw idee wat ik later wilde gaan doen. Met mijn ouders kon ik er niet over praten. Mijn moeder zat me steeds in een richting te pushen waar ik geen zin in had en mijn vader vond dat ik het zelf moest uitzoeken. Voor een deel wilde ik het ook zelf uitzoeken, maar ik wist niet hoe en waar ik dan moest beginnen. Gelukkig heb ik gekozen voor studiekeuzebegeleiding. Voor mij was het een voordeel dat ik tegenover iemand zat die echt in je is geïnteresseerd en met wie je gewoon kunt praten. Ze is onafhankelijk en kijkt objectief naar wat bij jou past en wat jij belangrijk vindt. Met de studiekeuzebegeleiding kon ik wel wat en hoefde ik niet langer te piekeren.” Reactie van Charlotte S., 18 jaar |
Een belangrijke keuze: een vervolgopleiding!
Je geeft veel tijd en energie aan een opleiding en dan wil je natuurlijk graag iets kiezen dat goed bij je past. Met alle mogelijkheden die er zijn, kan zo’n studiekeuze moeilijk zijn. Het kan dan héél handig zijn om samen met een open en onafhankelijk iemand je richting te bepalen. Studiekeuzebegeleiding helpt je verder!
Gelukkig kun je bij ons al snel meer zekerheid en vertrouwen krijgen in je studiekeuze. Je kunt ook een leuke richting vinden om verder te gaan onderzoeken. Wij bieden een uitvoerige persoonlijke analyse, gebaseerd op individuele aandacht en psychologische tests. Psychologische tests maken het namelijk mogelijk om in korte tijd een helder beeld te krijgen van de mogelijkheden en/of beperkingen van een persoon. Ook kan er een specifiek probleem worden vastgesteld of juist uitgesloten.
Tijdens de studiekeuzebegeleiding Ik denk gericht met je mee, geef duidelijk aan wat wel en niet goed bij je past en geef je verschillende mogelijkheden.
Herken je deze vragen?
✔ Welke vervolgopleiding past bij mij?
✔ Kan ik de opleiding aan die me leuk lijkt?
✔ Ik weet echt niet wat ik na school wil gaan doen!
✔ Ik vind mijn opleiding niet leuk. Ik wil wat anders, maar wat?
✔ Hoe komt het dat ik geen goede cijfers haal terwijl ik toch hard studeer ?
✔ Vind ik het beroep waarvoor ik word opgeleid, wel leuk genoeg?
Hoe verloopt zo’n studiekeuze onderzoek?
Eén dag of twee halve dagen sta jij centraal. Door middel van een capaciteitentest, persoonlijkheids- en waardenonderzoek, interesse-onderzoek en gesprekken ontstaat er een duidelijk beeld van je capaciteiten, competenties, persoonlijkheid en interesses.
Je krijgt hiermee antwoord op de vragen wie ben ik?, wat kan ik?, wat past er bij mij?
Wat krijg je bij een studiekeuze onderzoek?
✔ Een objectief, onafhankelijk en deskundig advies wanneer je zit met vragen of twijfels over je studie- of beroepskeuze;
✔ Een uitgebreide persoonlijke rapportage met concrete adviezen, passend bij jou en jouw situatie. Dit kan je ook gebruiken
als je in je opleiding opnieuw voor keuzes komt te staan.
✔ Een dag of twee halve dagen individuele aandacht, waardoor we je gericht kunnen adviseren.
✔ De mogelijkheid om ook later in je studiekeuzeproces terug te komen als je twijfelt of wilt overleggen.
Resultaat van het studiekeuze-onderzoek: een goede match!
In het persoonlijk rapport staan jouw persoonlijkheidskenmerken, competenties, interesses en motivaties en waar jij je verder in kunt ontwikkelen.
Onze adviezen zijn gebaseerd op een weloverwogen match tussen jouw competenties, interesses, capaciteiten, persoonlijkheid en de mogelijke opleidingen. Zo kun je je gericht verder oriënteren op een vervolgopleiding en hoef je niet meer te twijfelen of je de juiste studiekeuze maakt.
Lees meer over de opzet van het studiekeuze-onderzoek en de procedure via deze links.
Verantwoording
De wetenschappelijke psychodiagnostische tests die worden gebruikt zijn allen beoordeeld en goedgekeurd door de Commissie Testaangelegenheden Nederland (COTAN) en zijn niet vrij verkrijgbaar op internet of via school. Klachten over de beroepsuitoefening van leden van het NIP kunnen in behandeling worden genomen door het College van Toezicht.
“Ik wilde je even vertellen dat T. deze week begonnen is aan zijn nieuwe opleiding in Leiden: “Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek“ aan de Hogeschool Leiden. Hij heeft er heel veel zin in en het lijkt dus een prima keuze te zijn geweest. Nogmaals dank voor al jouw inspanningen en adviezen!” |